HomeDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Historie

Kansen zien, risico's durven nemen en de handen ineen slaan. Dat is de basis van het succes van IBS Oele-Schoo. In het bedrijf werken inmiddels dertig vakkundige mensen. De datum 1 oktober is een rode draad in de geschiedenis van dit bedrijf.

Zo begon het

Op 1 oktober 1978 nam Piet Schuijl Elektrohuis Bakker over. In het oude VTB-gebouw aan de Maricoweg starten Piet en zes monteurs onder de naam Installatiebureau Schuijl.

Spannende tijd

Een kans uit duizenden: Piet kan in 1980 een bedrijfsschuur aan de Drijverstraat kopen. Ondanks de economisch spannende tijden, het bedrijf doet alleen nog elektrotechnisch werk, besluit Piet de sprong te wagen.

Alles onder één dak

Aannemers willen tijdens bouwprojecten het liefst één aanspreekpunt voor elektrotechnisch- en loodgieterswerk. Piet Schuijl ziet kansen. Hij besluit loodgietersbedrijf Oele over te nemen. De koop is op 1 oktober 1989 - exact 11 jaar na de overname van het elektrohuis- beklonken. IBS heeft geen ervaring met het loodgieterswerk; Piet vertrouwt op de zes monteurs die er al jaren werken.

Samenwerking Schoo

Op de symbolische datum 1 oktober 1992 gaat Piet Schuil intensief samenwerken met Schoo bv. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in centrale verwarming en gasinstallaties. Klanten kunnen vanaf nu voor loodgieters-, elektrotechnisch-, en verwarmingswerk op één plek terecht.

Nieuwbouw

In het grotere nieuwbouwpand aan de Abbewaal krijgt elke bedrijfstak alle ruimte. Op 1 oktober 1992 van dat jaar betrekken de partners hun nieuwe pand.

Dries Veltkamp verkoopt zijn bedrijf

Dries Veltkamp verkoopt in de nazomer van 2002 zijn installatiebedrijf aan Oele-Schoo. Het resultaat: een grotere klantenkring en optimaal profiteren van de kennis van tien Veltkamp-monteurs.

Nieuwe loods en showroom

Er is meer opslag- en werkruimte nodig, dus het bedrijf krijgt een extra loods. De bedrijfsleiding verbouwt ook de showroom en het pand aan de Abbewaal. In de showroom kunnen klanten letterlijk zien wat het bedrijf heeft te bieden.

IBS-Oele-Schoo een feit

De goede samenwerking met Schoo leidt op 1 januari 2007 tot een overname. IBS-Oele-Schoo b.v. is officieel een feit. Het resultaat: een nog slagvaardiger installatiebureau.

Nieuw in de showroom

Uitgelicht project

Villapark De Koog

Villapark klein

   

Adres

Installatieburo IBS Oele Schoo BV 
Abbewaal 13
1791 WX Den Burg
Tel.: (0222) 31 31 44
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

   

 

logo installQ grijsncp logoTN Logo Leden RGB Paars Beeldscherm grijs